Implantologija

Dentalni implantati ali zobni vsadki niso nobena noviteta, ter se uspešno in podprto z znanstveninimi raziskavami uporabljajo že več desetletij. Obstajajo klasični kovinski implantati iz Titana, ter keramični iz cirkonijevega dioksida.

Z impantati nadomestimo posamezni manjkajoči zob ali zdravimo večji raspon, ki je brez zob. Zelo so uporabni tudi pri snemnih protezah, kjer dobimo z implantati boljšo retencijo in stabilizacijo (večjo 'fiksiranost') proteze.

Sam poseg je popolnoma neboleč in značajnega pooperativnega okrevanja praktično ni v večini primerov.

Z ustrezno higieno in redno profilakso (profesionalna preventiva in čiščenje) se lahko implantat obdrži desetletja ali doživljensko. Iz estetskega kot tudi funkcionalnega vidika, predstavlja implantat najboljšo rešitev.

 

Veseli smo, da razen klasične tehnike implantacije ponujamo tudi najbolj sodobno implantacijo z uporabo kirurškega vodila ali tako imenovane 'šablone'. Ta poseg je indiciran predvsem za večje posege, ter posege kjer masa kosti ni optimalna, ker omogoča natančno računalniško načrtovanje pozicije vsakega implantata in celo izdelavo začasne protetične rešitve pred samim posegom po želji pacienta ali terapevta.

Za izdelavo kirurškega vodila je potrebno opraviti posebno rentgensko snemanje čeljusti. Podatki, ki jih dobimo, se vnesejo v poseben računalniški program, ki nam omogoča neverjetno natančno vizualizacijo čeljustnic v virtualnem 3D prostoru, ter varno in funkcionalno načrtovanje pozicij vsakega implantata.